top of page
Search
  • Writer's pictureSarkanais Latvietis

Nedrošība

Updated: Nov 20, 2019

Beta vīrieša pamatmotivējošā emocija ir nedrošība. Es nedrošību šeit definēju, kā bailes, pamatotas vai nepamatotas, ka cilvēks tiks noraidīts no cilts. Nedrošība ir pamata emocija betām, jo noraidīšana nozīmēja katastrofu mūsu evolucionārajiem senčiem: tas, kurš tika noraidīts no cilts, tiks nogriezts no visiem cilts resursiem un atstāts džungļos, lai cīnītos par sevi viens pats. Gan vīrieši, gan sievietes var justies nedroši, bet nedrošība ir pārsvarā dominanta sievietēm, jo viņas ir fiziski vieglāk izstumt no cilts un viņas ir mazāk spējīgas par sevi pastāvēt džungļos, bez vīriešu fiziskās aizsardzības. Liela daļa sieviešu šķietami savādā uzvedība ir izskaidrojama ar viņu nedrošību un mēģinājumiem mazināt šo nedrošību.


Lai beta vīrieši iegūtu piekļuvi jebkuram vērtīgam resursam (piemēram, pārtikai, pajumtei, seksam, mīlestībai, draudzībai un patīkamiem kopīgiem piedzīvojumiem nezināmajā), tiem vispirms ir jābut pieņemtiem ciltī, tāpēc betas vēlme tikt pieņemtam ir viņu spēcīgākā emocija. Bieži vien to, kādu apģērbu cilvēki valkā, mūziku, kas viņiem patīk, un pat viņu morālo un reliģisko pārliecību diktē cilts, jo spēcīgas cilts akcepts ir svarīgāks nekā tas, vai jūs klausāties šādu vai tādu mūziku, nēsājat šo vai citu apģērbu, vai ticiet šai vai tai morāles teorijai. Ja neskaita mūsu pamatvajadzību apmierināšanu lielākoties viss, ko cilvēki dara, ir pieņemšanas un statusa dēļ, un lielākā daļa mūsu psiholoģisko traumu rezultāts ir no tā, ka kāds vai vairāki ir kādā laika periodā mūsu dzīvē likuši mums justies noraidītiem.


Šī vajadzība pēc pieņemšanas liek cilvēkiem pakļauties sociālajām normām. Pat ja beta vīrietis nevar apzināti identificēt konkrētu personu vai lietu kā “alfa tēviņu” grupā, viņa zemapziņa tomēr piespiedīs viņu darīt lietas, kas atbildīs jebkuras cilvēku grupas diktētajiem uzskatiem, kuri viņiem šķiet visvēlamākie un, visticamāk, viņš šos uzskatus pieņems. Tāpēc pat tādi “ne-konformistiski” cilvēki, kā goti un panki visi izskatās, darbojas un runā vienādi - viņu zemapziņas prāts ir identificējis “gotu kopienu” kā viņiem vēlamo cilti un liek viņiem darīt visu, kas, viņuprāt, ienesīs viņus pieņemšanā un statusā šajā ciltī.

Sievietēs, visi piedauzīgie apģērbi un kleitas, “kuces attieksme” un centieni būt trendīgām un foršām ir vaidas pēc pieņemšanas un statusa. Un sieviete, kas valkā augstpapēžu kurpes vai kosmētiku, zemapziņā ar šīm darbībām alkst pēc “alfa tēviņa” piekrišanas.


Nedrošība rada spēcīgu evolūcijas stimulu betās, lai cīnītos viens ar otru par statusu. Ja nav skaidra alfa vīrieša, kas varētu noteikt likumus, betas iesaistās karstā, dažreiz vardarbīgā statusa karā, līdz parādās skaidrs, neapstrīdams uzvarētājs. Jūs varat redzēt šo dinamiku vidusskolas pusdienu telpā, Twitter’ā, Afganistānās tuksnesī utt. Šis mūžīgais karš par statusu ir iemesls, kāpēc bērni viens par otru ņirgājas, kāpēc vecās dāmas tenko un kāpēc ar betām un nedrošiem cilvēkiem ir grūtāk strādāt un sadarboties, nekā ar alfām. Protams, ir daudz racionālu iemeslu, kāpēc cilvēks var nepatīkami izturēties pret citu cilvēku, taču uzbrukumi dēļ statusa bieži ir pilnīgi neracionāli un notiek tikai tāpēc, lai hipotētiskā dominēšanas hierarhijā iegūtu augstāku pakāpi, kura pastāv tikai cilvēku galvās.


Šī statusa cīņa būtībā ir mērķu sadursme - tas, kurš var likt otrai pusei novirzīties no viņu mērķiem, “uzvar” statusa cīņā un jūtas augstāk dominance hierarhijā (un zaudētājs jūtas zemāks dominance hierarhijā). Bet, kā mēs jau zinam, jūsu mērķi veido jūsu realitāti un jūsu realitāte rada jūsu emocionālo pieredzi, tāpēc jūs "uzvarējāt" statusa cīņā, parādot, ka izaicinātājs nevar ietekmēt jūsu mērķus, realitāti vai emocionālo pieredzi/stāvokli.

Alfa tēviņš neiesaistās šajās statusa cīņās, jo priekš viņa nav briesmu, ka viņu kādreiz varētu noraidīt no cilts - jo viņš IR šī cilts. Beta vīrietis, kas uzbrūk alfa tēviņam pēc statusa, ir kā 2 gadus vecs bērns, sperot pieaugušam cilvēkam pa apakšstilbu - viss, ko pieaudzis cilvēks var darīt, ir smieties, jo draudi no šī berna ir nenozīmīgi. Turklāt alfas domas un emocijas vienkārši nav vērstas uz pieņemšanas iegūšanu - tā vietā viņš koncentrējas uz nonākšanu un cīņu nezināmajā, lai radītu cilts augstāko nākotnes realitāti. Alfa tēva apvainošana ir kā sludinātājs, kurš Džastina Bībera koncertā lasa matemātikas mācību grāmatu - šie aizvainojumi pat viņa prātā nereģistrējās.

Betas nevēlās tikai pieņemšanu no jebkādas cilts - viņi vēlas, lai viņu pieņemtu no spēcīgākās cilts, kuru vada spēcīgākais alfa. Cilvēki evolucijas gaitā attīstija izteiktas bailes no “nepiederošajiem”, tāpēc, ja beta vīrietis jūt, ka kaut kur atrodas spēcīgāka cilts, viņš vēlēsies šo cilti pārspēt vai pievienoties, ja neizdosies. Tā kā nedrošie cilvēki mūžīgi jūtas atstāti cilts nomalē, viņi bieži vien ir paši dranķīgākie un nelojālākie cilvēki.

Viņi reti izjūt lojalitāti kādai ciltij, jo reti jūtas, ka jebkāda cilts viņus faktiski ir pieņēmusi. Cilvēks var būt līdzjūtīgs un saprotošs tikai tad, ja ir stingri nostiprinājies ciltī un var piekļūt cilts resursiem lai ar tiem dalītos. Nedrošam cilvēkam ir jāuztraucas par savas pakaļas glābšanu un pievienošanos kādai ciltij, pirms viņi pat var sākt domāt par līdzjūtību un sapratni pret citiem. Tāpēc paļaušanās uz nedrošiem cilvēkiem līdzjūtības vai žēluma dēļ vienmēr ir muļķa darbs.


Iedomājies, ka esi skaista sieviete. Ideālā gadījumā vīrietis, kurš nepārprotami ir alfa tēviņš no spēcīgākās cilts, izlocīs tev sarkano paklāju un ar prieku tevi pieņems. Tomēr reālajā pasaulē nav skaidrs, kurš ir alfa tēviņš - tā vietā tu redzi mulsinošu haosu. Dažiem vīriešiem ir dažas alfa iezīmes, bet trūkst citas, daži vīrieši rīkojas, kā alfa vienā momentā un beta kā citā, un citi vīrieši šķiet, ka viņi varētu būt alfa, bet nepievērš tev pat kripatiņu uzmanības.


Viss, ko tu zini, ir tas, ka vairums vīriešu ir betas, jo evolucionāri runājot, var būt tikai viens alfa un daudz betas. Kad vīrieši izturās pret tevi pazemīgi, pielabinās un novirzās no viņu mērķiem dēļ tevis (kas kļūst arvien biežāk, jo skaistāka tu esi), paradoksālā kārtā tu jutīsies nedrošāka, jo zemapziņā jutīsi, ka šie vīrieši nav alfa vīrieši un tāpēc nevar tevi “pieņemt” ciltī.

Tāpēc tava nedrošība pamudinās tevi neracionāli uzbrukt ikvienam vīrietim, kuru tu satiec.


Šai “kuces attieksmei” ir evolucionārs mērķis: ja tu uzvarēji šajā uzbrukumā, tu iegūsti nelielu statusa palielinājumu ciltī un ja uzbrukums neizdevās, tad esi atradusi alfa tēviņu un TU tagad zini, kuram japielabinās priekš pieņemšanas. Pretuzdevīgi, bet sievietes dod priekšroku “zaudēt” šajā statusa uzbrukumā, jo, ja viņas “uzvar”, viņas nav neko daudz no tā ieguvušas: viņas joprojām nav tikušas pieņemtas “no bosa”, viņas vienkārši nedaudz pacēlās augstāk dominances hierarhijā, nekā kāds nejauši satikts vīrietis.

Lielākā daļa vīriešu neizprot šo dinamiku, tā kā, kad sievietes neracionāli uzbrūk viņiem, viņi kļūst dusmīgi, uztraukti, aizvainoti, uzvedās “creepy” veidā, kļūst pasīvi-agresīvi vai mūk prom.


Šādas atbildes uz šiem uzbrukumiem ir nepareizas, jo tās sievietei norāda, ka viņa veiksmīgi ir sakratijusi tavu emocionālo pieredzi/stāvokli, kā rezultātā tu neesi alfa vīrietis.


Pareizā reakcija uz šādu uzbrukumu (jeb “sūdu testu”, RedPill žargonā) ir saglabāt savu priecīgo emocionālo pieredzi/stāvokli un rīkoties tā, itkā 2 gadus vecs bērns tev sper pa apakšstilbu. Ja jūs runājat vai mēģinat iepazīties ar sievieti vai sieviešu grupu un viņas par jums izsaka kaut ko pazemojošu vai nejauku, tava labākā reakcija ir rīkoties tā, it kā viņa/as maģiski pazuda un pārstāja eksistēt, bet tu to pat tajā pašā laikā nepamanīji. Tavai ķermeņa valodai, sejas izteiksmei, kā arī vispārējai izturēšanās veidam un laimei vispār nevajadzētu mainīties; tev vienkārši jārīkojas tā, it kā tu pamaniji kautko citu, vai kautkas cits pievērsa tavu uzmanību. Es zinu, ka tas izklausās pēc savāda izturēšanās veida reālajā pasaulē, bet no evolūcijas viedokļa jūs viņai parādāt, ka viņas mēģinājums jūs “noraidīt” patiesībā izraisīja viņas tūlītēju noraidījumu pretī. Atcerieties, lai arī cik skaista, bagāta, slavena, forša, populāra, labi sociāli savienota, vai stilīgi ģērbta nebūtu sieviete, no evolūcijas viedokļa viņa nav cilts vārtsargs - TU ESI, gluži vienkārši tāpēc, ka tu esi vīrietis. Diemžēl vairumam vīriešu neizdodas saprast vai izmantot šo potenciālo spēku, kāds viņiem ir šajā situācijā ir.


Protams, sievietes tevī neiemīlēsies tikai tāpēc, ka izturēji vienu sūdu testu. Lai sieviete pieņemtu vīrieti, kā alfa vīrieti, viņai ir nepieciešams vairāk “pierādījumu”, jo no evolūcijas viedokļa alfa vīrietis ilgstoši darbojas konsekventā veidā, nevis tikai īsos periodos. Bet, jo ilgāk tu vari palikt viņas klātbūtnē un parādīt, ka reaģē, kā alfa vīrietis, jo vairāk viņa tevī emcionāli investēs un jo lielāka iespējamība, ka viņa pieņems tevi, kā alfa vīrieti. Šis laika posms var ilgt no dažām minūtēm līdz dažām stundām, līdz gadiem. Parasti es puišiem saku, ka, ja pēc saprātīga laika sieviete joprojām nenāk pie prāta, tas drošvien nekad nenotiks un tev labāk virzīties tālāk.


Lai pareizi rīkotos ar nedrošiem cilvēkiem, jums ir jāsaprot viņu psiholoģija. Nedrošus cilvēkus vajā nemitīga paranoja, ka viņiem svarīgie cilvēki viņus noraidīs, tāpēc viņiem pastāvīgi jāpaliek uz pirkstgaliem, lai nodrošinātu pieņemšanu no citiem. Cilvēki bieži kļūst nedroši, kad tos atkārtoti noraida cilvēki, kuri viņiem rūp un interesē, tāpēc viņu zemapziņas prāts pastāvīgi jūtas, it kā viņi atrodas cilts nomalā. Vīriešus bieži šokē sieviešu nežēlība un aukstasinība, jo viņi nespēj saprast, ka sievietes pasauli uztver kā biedējošu vietu, kuru pārvalda vara. Šajā murgainajā ainavā sievietes vissvarīgākā vēlme ir meklēt pēc iespējas spēcīgāku vīrieša aizsardzību, bet visspēcīgākais vīrietis var mainīties jebkurā mirklī. Tāpēc sievietēm ir nepieciešama pastāvīga validācija un uzmanība, lai apstiprinātu viņu pieņemšanu, kas ir radījis tādas simboliskas lietas kā kāzas un Valentīna diena. Bet pat tad, kad viņas sasniedz pieņemšanu no citiem, viņas joprojām nejūtās pilnvērtīgas, jo viņas pieņem, ka atkal tiks noraidītas - tieši tāpēc tik daudz nedrošu cilvēku krāpj savus partnerus un pastāvīgi meklē uzmanību no ikviena augstāka statusa cilvēka, kurus sanāk satikt. Nedroši cilvēki nekad nejūt mierīgumu un siltumu, kas rodas, zinot, ka viņi pastāvīgi pieder ciltij, ka viņus ieskauj labi cilvēki, kas viņus mīl, un ka viņi var iegūt jebko, ko viņi jebkad varētu vēlēties vai vajadzētu, no cilts vai pašiem noi sevis.


Evolūcija vēlas, lai cilvēki paliktu savā vietā, tāpēc nedrošie, zemā statusa indivīdi sāk justies “ērti” cilts apakšdaļā, kas viņiem liek justies neērti un satraukti, kad kāds izturas pret viņiem kā pret augsta statusa un kurš ir stingri pieņemts ciltī. Tas ir iemesls, kāpēc dažiem cilvēkiem ir “viltvārža sindroms” vai “viņi baidās no panākumiem”. Viņu apzinīgais prāts vēlas gūt panākumus, taču viņu prāts zemapziņā cenšas sabotēt savus panākumus, lai viņi atgrieztos zemākajā pakāpē, kur pēc viņu prāta, viņiem “vajadzētu” būt.


Daži vīrieši tēmē uz nedrošām sievietēm, jo viņuprāt, nedrošās sievietes ir “vieglas” (vieglāk nocopēt un tikt galā). Bet nedrošām sievietēm patiesībā ir spēcīga vēlme pēc alfa vīrieša, jo viņu vēlme, lai viņus pieņem spēcīga ciltī, nekad nav apmierināta, tāpēc viņām jāturpina barot šo vēlmi. Nedrošas sievietes arī biežāk kašķējās un pārbauda alfa vīriešus ar sūdu testiem, jo viņas ir pieradušas tikt noraidītas un jūtas neērti, kad viss notiek labi.


Visbeidzot, nedrošās sievietes bieži vien lec no viena vīrieša uz otru, jo viņām nav lojalitātes pret nevienu cilti, jo viņas nejūtas, kā kāda cilts būtu lojālas pret viņām. Kā redzams, cilvēka psiholoģija ir ārkārtīgi dīvaina un pretintuitīva, tāpēc to gandrīz neviens nesaprot.


Lai tiktu galā ar nedrošiem cilvēkiem, tev ir jāturās dzelzs rāmī. Tev ir skaidri jānorāda, ka viņiem jācīnās priekš viņu pieņemšanas, un tu noraidīsi viņus, līdzko viņi uzvedās kašķīgi un necienīgi pret tevi. Lielākā daļa vīriešu rīkojas pretēji - kad sieviete pauž nedrošību, viņi mēģina viņai pielabināties un mēģina pārliecināt, ka viņa tiek pieņemta. Bet šāda veida pielabināšanās faktiski palielina viņas nedrošību, jo tas viņai parāda, ka vīrietis ir vājš, viņa cilts ir vāja, un viņai vajadzētu meklēt pieņemšanu citur. Cilvēki attīstījās, redzot, ka alfa tēviņš ir sīksts un nelokāms, kurš noraida cilvēkus, kuri neizpilda savus pienākumus un lomas, tāpēc, ja vīrietis pasaka sievietei, ka viņš viņu neatmetīs neatkarīgi no tā, ko viņa dara, viņa zemapziņā domā, vai nu 1) viņš nav alfa vīrietis vai 2) viņš melo. Katrā ziņā viņa joprojām ir nedroša. Tas atkal liekas ārkārtīgi pretintuitīvi, tāpēc tik daudzi vīrieši neveiksmīgi veido attiecības.


Mūsdienu sabiedrība ir radījusi sieviešu nedrošības krīzi, jo tā māca sievietēm, ka viņu galvenā vērtība rodas no viņu izskata. Šie meli sievietēm rada nedrošību divu iemeslu dēļ: 1) izskats ir īslaicīga, pazūdoša lieta, kas burtiski mainās atkarībā no tā, ko jūs valkājāt, ēdat un ar ko krāsoja seju tajā dienā, un 2) sievietes attīstījās, lai justos pieņemtas pēc tam, kad viņas veicina cilts izaugsmi, ne tikai tāpēc, ka ir ir skaistas. Kā mēs uzzināsim, sievietes skaistums sekmē alfa vīrieša emocionālās pieredzes stimulēšanu, bet tikai nedaudz - lielākā daļa viņas vērtības rodas no palīdzības viņa mērķu sasniegšanā. Sieviete, kas savu laiku un enerģiju koncentrē tikai uz to, lai būtu skaista un seksīga, kā to dara daudzas mūsdienu sievietes, nekad nejutīsies neviena vīrieša pieņemta, jo viņas zemapziņas dziļākie dziļumi liks viņai uzskatīt, ka viņa joprojām ir bezvērtīga.


Vīrieši arī var būt nedroši, un diemžēl daudzi vīrieši ķeras pie sieviešu copēšanas, lai izārstētu viņu nedrošības - viņi zemapziņā jūtas, ka var kļūt par alfu iegūstot sievietes, viņi pacelsies dominances hierarhijā un būs “drošāki” savā cilts pozīcijā. Šie puiši bieži uzauga ap cilvēkiem, kuri viņus skarbi noraidīja, un cilvēkiem, kuri viņiem lika justies, ka viņu, kā vīrieša vērtība, bija atkarīgs no tā, cik sievietes viņi varēja iegūt. Bet mēģinājums justies, kā alfa, iegūstot sievietes, vienmēr neizdodas, jo viņu sajūtas kļūst atkarīgas no sievietēm, kas viņus padara emocionāli atkarīgus, kas galu galā atgrūž sievietes un liek viņiem justies vēl nedrošākiem. Vispirms jums jājūtās, kā alfai, un TAD jādabū sievietes, nevis otrādi.


Tā kā nedrošie cilvēki izmisīgi cenšas pārliecināt citus un sevi par to, ka viņi ir cilts locekļi, viņi bieži izrāda viltus hiper-pārliecību un apsēstību ar statusu. Viņi bieži mēģina “atdarināt” alfu, rīkojoties vēsi vai savrupīgi, it kā viņu domas un emocijas būtu vērstas uz kaut ko daudz svarīgāku. Viņi arī bieži neracionāli uzbrūk citiem, lai nostiprinātu un demonstrētu savu vietu dominances hierarhijā (kaut kas, ko īsts alfa nekad nedarītu). Diemžēl daudzi vīrieši cieš neveiksmi dēļ šīm sieviešu nepatiesajām prognozēm un patiešām uzskata, ka šīs sievietes ir labākas par viņiem vai nevēlas ienākt viņu rāmī. Bet īstās alfas neracionāli neuzbrūk un neignorē cilvēkus, tāpēc cilvēki, kas rīkojas sūdīgi, bieži vien ir nobijušies betas, uztraucoties par savu vietu dominances hierarhijā.

Nedrošie cilvēki, kas rīkojas visskaļāk un sūdīgāk, bieži rīkojas vispazeminātāk un pielabinās, sastopoties ar īstu alfa tēviņu, jo visu šo nedrošo cilvēku kretīniskās attieksmes mērķis bija tikt pieņemtiem no šīs alfas, kuru viņi beidzot ir atraduši.


Autors - /u/Woujo

Oriģinālais raksts angļu valodā:

10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page