top of page
Search
  • Writer's pictureSarkanais Latvietis

Sūdu Testu Enciklopēdija

Saturs:

1. Ievads

2.) Kas ir sūdu testi un kādam nolūkam tie kalpo?

3.) Sūdu testi un spēle

3.a) Sūdu testi - sekmīga un nesekmīga tikšana ar tiem galā: piemēri

3.b)) Piemēri: standarta sūdu testi, kurus izmanto sievietes

4.) Sūdu testu variācijas un smaguma līmeņi

4.a.) Sūdu pamatpārbaudes - rāmja pārbaude un vārdu spēle

4.b) Paaugstināta līmeņa sūdu testi - psiholoģiskās spēles

4c.) Kodolieroču sūdu testi

5.) Sūdu testu nokārtošana

6.) Noslēgums / saistīta literatūra


1. Ievads


Daudzi cilvēki uzskata, ka sūdu tests ir sociāla ierīce, kas raksturīga tikai sievietēm; kurā vīrieša sociālās piemērotības noteikšanai tiek izmantots sociālā testa veids, lai noskaidrotu, vai viņš ir priekš viņas piemērots potenciālais seksuālais variants, vai nē. Lai gan tas pats par sevi nav nepareizi, tas ir neticami ierobežots un rudimentārs skats uz sūdu testiem. Sūdu testi ir bāzsiski, tomēr vitāli svarīgas sastāvdaļas, lai izprastu un lietotu sarkanās tabletes filozofiju savā dzīvē. Pat ja jūs nepiekrītat sarkanās tabletes filozofijai, sūdu testi joprojām ietekmē jūs ikdienā. Kā viena no pamata sociālajām dinamikām, sūdu testi ir kaut kas tik neticami nesaraujams, ka jūs vēlēsities savlaicīgi tos identificēt un anulēt, kad pienāk laiks to darīt. Tāpēc, bez liekas laika tērēšanas - sāksim.


2.) Kas ir sūdu testi un kādam nolūkam tie kalpo?


Kāpēc tos sauc par sūdu testiem? Kad kāds “dod jums sūdus” un čakarē smadzenes, lai redzētu, kā jūs reaģēsiet uz to, tas, ko jūs piedzīvojat, tipiski ir (sērijas ar) sūdu tests (-iem). Ikviens ir pārbaudīts ar sūdu testiem, tiek pārbaudīts ar sūdu testiem un tiks pārbaudīts arī turpmāk; Tā ir nenovēršama cilvēku mijiedarbības sastāvdaļa. Mēs izmantojam sūdu testus, lai vērtētu cilvēkus, tāpat tos var izmantot, lai noteiktu, kā cilvēki tiek galā ar spiedienu. Sūdu testu pamatmehānisms ir pārbaudīt jūsu spēju tikt galā ar grūtībām. Līdz ar to nosaukums ir ne tikai piemērots, bet arī precīzs. Sūdu testiem ne vienmēr ir jābūt jautājumiem, tie var būt vispārīgi apgalvojumi, kas pēc būtības ir apsūdzoši vai provokatīvi. Šādi apgalvojumi ir izstrādāti, lai izsauktu no jums emocionālu reakciju, nospiežot jūs reaģēšanas stāvoklī (aizsardzībā) un liekot atklāt informāciju par sevi.


"Ok, es to saprotu, bet kāpēc kāds, tā vietā lai pajautātu, ko vēlās uzzināt, spēlētu šīs muļķīgās spēles?"


Cilvēkiem ir tieksme melot un pateikt cilvēkiem to, ko viņi domā, ka viņi vēlās dzirdēt. Tas jo īpaši attiecas uz sievietēm un sievišķīgiem vīriešiem; abi ir vienprātības meklējoši radījumi, kas cenšas panākt visas grupas apstiprinājumu attiecībā pret sevi. Tas nedaudz arī izskaidro to, kāpēc sievietes neatkarīgi no sociālā statusa izbauda tukšus un vieglus sociālos priekos, ar kuriem vīriešiem pēc būtības nav ne laika, ne tieksmes aizrauties. Šīs aktivitātes ir anti-konfrontācionālas visaugstākajā pakāpē, taču es jau sāku novirzīties no temata.


Tūlīt novērojamā, virspusējā līmenī vairums cilvēku slēpj savu patieso identitāti. Tādējādi, lai izdarītu precīzus atskaitījumus par personībām, kas atrodas mums apkārt, mēs zemtekstiski izaicinām viens otru un, novērtējot viņu atbildes, izdarām secinājumus par to, “kāds otrs cilvēks patiesībā ir”. Sūdu testi var būt klaji vai arī slepeni, kā tie izpaužas, ir atkarīgs no testa izmantotāja nodomiem un personības. Dažādu sūdu testa scenāriju potenciālā kombināciju summa ir tik plaša, ka es nevaru sniegt piemēru par katru iespējamo iznākumu šajā rakstā. Tāpēc, tā vietā es jums sniegšu zināšanas, kas nepieciešamas, lai uzlabotu jūsu analītiskās spējas, lai jūs varētu rīkoties atbilstoši, ja pamanāt, ka tiekat pārbaudīts ar sūdu testu.


Cilvēkiem ir tendence pārspīlēt savus spēkus un atspoguļot kļūdaini paaugstinātu priekšstatu par sevi. Ja kādreiz esat bijis Facebook’ā, jūs būsiet to pamanijis tiešā veidā. Šie cilvēki neparāda jums, kas viņi patiesībā ir vai ko viņi ir patiesībā vērti, tā vietā viņi parāda jums “savas dzīves augstākos momentus” un vedina jūs domāt, ka šādi viņi dzīvo visu laiku, ka “viņi ir tik satriecoši”. Viņi vēlas, lai jūs ticētu, ka viņu sociālā vērtība ir augstāka nekā patiesībā ir. Nav arī nekāds pārsteigums, ka cilvēki to nedara tikai Facebook’ā, viņi to dara arī reālajā dzīvē.


Tie, kas sevi uzskata par “nopietniem tipiņiem”, piemēram: vīrišķīgi vīrieši, diezgan nerimstoši “bliezīs pa pautiem” (lasiet: sūdu testēs tik traki ka izplēsīs jums pakaļā jaunu caurumu) diezgan nežēlīgi, lai noteiktu “cik vīriešķīgs jūs esat”. Ja jūs esat izsmalcināts vai kautrīgs vīrietis, jūs jutīsities iebiedēts, nevis izaicināts, un tas pasaka grupai visu, kas viņiem par jums jāzina. Jūs nesapratīsit, ka tas, ko jūs piedzīvojat, ir sociālās iesvētīšanas rituāls, kas visiem vīriešiem jāiziet, kad viņi ir jaunā grupā, kurā dominē vīrieši. Jūs tiksiet nerimstoši izsmiets, lai noteiktu, kāds jūs esat un kur jūs piederat šīs grupas hierarhijā. Ja esat pārāk reaģējošs, jūs tiksiet noraidīts un izraidīts no grupas vai ielikts zemākājā pozīcijā, kā emocionālais boksa maiss, kuru visi apsmej dēļ ātra un lēta humora. Lai izvairītos no tā, ka esat nosodīts šādam liktenim, jums jāpierāda, ka varat verbāli cīkstēties pretī, neko tajā pašā laikā pārāk neņemot pie sirds.


Sūdu testi tiek lietoti, lai noteiktu jūsu “rāmi”. Rāmis ir jēdziens, kas būtībā nozīmē “savaldība un paškontrole”. Ja jums nepieciešama vizuāla metafora, iedomājieties, ka esat mākslas darbs pie galerijas sienas. Rāmis jūs tur taisni un reprezentabli. Ja rāmis tiktu noņemts, jūsu attēls salocītos un jūs nokristu uz grīdas. Metafora fiziskajā izpratnē - jūsu audekls saliecas, un jūs - attēls, nokrītat uz grīdas, saļumis. Psiholoģiski un simboliski salocīšana nozīmē, ka esat “zaudējis kontroli un padodaties” līdzīgi, kā spēlētājs “foldo”, kad padodās pokera spēlēs rokā.


Ja jūs spējat saglabāt vēsu prātu / savaldību un / vai aizstāvēt savas robežas, neraugoties uz sūdu testu, kopumā runājot, jūs varat uzskatīt sūdu testu par izturētu. Ja jūs apvainojaties, kļūstat manāmi nomākts, šaubāties par sevi vai jebkādā pamanāmā veidā izrādat vājību, kad tiekat pārbaudīts ar sūdu testu, kopumā tiks uzskatīts, ka jūs neizturējāt sūdu testu.


Es apkopošu šo raksta sadaļu ar vērtīgu secinājumu: kamēr sūdu testu izturēšana psiholoģiski paaugstina jūsu uztverto sociālo vērtību, sūdu testu neizturēšana psiholoģiski pazemina jūsu uztverto sociālo vērtību. Izturi cilvēku sūdu testus, lai iegūtu popularitāti un sociālos panākumus, neizturi tos - jūs kļūsiet par izaidītu un nepārliecinātu atstumto cilvēku.


3.) Sūdu testi un “spēle”


Ja glīta meitene saka “varu derēt, ka tu tā saki visām meitenēm” (moderns standarta sūdu tests) un tu stāvi tur ar savu atkārušos žokli, nezinot, ko teikt, tu tikko neizturēji viņas sūdu testu. Tava klusēšana nav noderīga, jo viņa var redzēt, ka tu apzināti viņu neignorē, tu vienkārši esi aprāvies pie tā, ko atbildēt, un tavs psihiskais lēnums ir acīmredzams. Šis ir sarkanais karogs, kas paziņo par izteiktu sociālo nekompetenci.


Viņas sūdu testa izturēšanas piemērs? Slavenā “Piekrīti un Pastiprini” tehnika. Ja tu atbildētu:

“Jā, bet parasti es aizmirstu viņu sejas”,

un viņa seko ar “Tātad, tu saki, ka neaizmirsīsi manējo?” (Kārtējais sūdu tests), un tu atbildēsi ar vēlvienu, “Piekrīti un Pastiprini”:

“Tikai tad, ja dosi man iemeslu neaizmirst”, harizmātiskā tonī, tad tu esi efektīvi izmantojis “spēli”, lai šajā testēšanas kārtā uzpeldētu, kā uzvarētājs.


Tu nevari noklīst sūdu testa vidū. Dažreiz tie iznāk no nekurienes, pilnīgi negaidīti un paņem tevi uz pārsteigumu; tāpēc laba sarunvalodas improvizācija un vārdu asociācija ir pamata instrumentu kastes, lai spētu iznīcināt jebkuru sūdu testu, kas varētu nonākt tavā virzienā. Ja savā domāšanā un verbālajās prasmēs esi abstrakts / metaforisks, ar sūdu testiem tev nebūs problēmas tikt galā. Vīrieši ar švaku asprātību un verbālām iemaņām nemēdz veiksmīgi tikt galā ar sūdu testiem. Runājot par vīriešiem, kas ietilpst šajā kategorijā, es iesaku jums skatīties vairāk stand-up komēdijas, lai attīstītu savu asprātību un vairāk runātu ar cilvēkiem, lai uzlabotu sarunu spējas. Ja jums labi padodas “runāt huiņu”, kas būtībā ir freestyle improvizācijas saruna, kas balstīta uz neko vairāk kā vārdu saistīšanu, novērošanu un uzjautrināšanos; jūs pamanīsiet, ka sūdu testi, var būt ne tikai viegli, bet arī ļoti patīkami un jautri.

Sūdu testus var nokārtot daudzos veidos, tāpēc pat tad, ka izturējāt, nav stingri noteikts, vai esat izturējis vai nē, bet tikpat svarīgi ir arī tas, kā jūs izturējāt. Piemēram, cilvēki ar labu humora izjūtu mēdz pieņemt negatīvas etiķetes un no tām taisīt jokus, mēs to saucam par “piekrīst un pastiprināt”. Psiholoģiski vardarbīgiem cilvēkiem ir tendence ātri atrast trūkumu cilvēkā, kurš viņiem verbāli uzbrūk, un novirzīties, saistot sūdu testu ar sākotnējā testētāja uztverto trūkumu, tādējādi mēģinot viņus pazemot - mēs to saucam par spiediena apgriežšanu.



3.a) Sūdu testi - sekmīga un nesekmīga tikšana ar tiem galā: piemēri


Es jums parādīšu piemēru, diezgan tradicionālam sūdu testam, kuru sievietes var izmantot, izliksimies, ka tavs vārds ir Toms:

“Haha Toms ir totāls babņiks, to var redzēt, vienkārši pastoties uz viņu!”


Tā izklausīsies kā sūdzēšanās par tevi, bet tā nav, tas ir sūdu tests un viņa vēlas redzēt, kā tu reaģēsi uz viņas bullshit’u. Viņa uzbur nejēdzīgas apsūdzības tikai tāpēc, lai pamudinātu tevi atbildēt un noteiktu tavu pašpārliecinātības līmeni. Pēc tam, kad viņa to pateiks, viņa lūkosies uz tevi, lai lasītu ķermeņa valodu un labāk novērtētu tavu rāmi.


Spēcīga atbilde: “Izklausās, ka proti ieraudzīt talantu.”

Ar ķermeņa valodu paralēli dodot viņai “Es tevi izdrāzīšu tik traki, ka tu pārplīsisi uz pusēm” acu skatienu, esi vēss un distancēts, itkā norādot, ka viņas tests ir nožēlojams. Sūdu tests izturēts, meitene izkūst tavās rokās.


Vāja atbilde: “Es nekad tik necienīgi neizrīkotos ar meitenēm!”

Un tad tu sāc idiotiski pamatot, ka “es neesmu tāda veida džeks”, acis izplešas, plaukstas ir nosvīdušas, vēloties, kaut tu būtu mājās ēdot mammas spageti. Sūdu tests izgāzies, viņa pazūd ātrāk, kā homoseksuālis Saudi-Arābijā.


Es šeit piebildīšu, ka, kaut arī sievietes speciāli un apzināti sāks tevi pārbaudīt, liela daļa no testiem ir pilnībā neapzināti. Viņas to dara, bet viņas nezina, kāpēc vai pat kad viņas to dara. Sievietes, kuras lasa šo emuāru, droši vien neatpoguļojās šajā secinājumā, jo, protams, mana literatūra būs paaugstinājusi viņu pašapziņu par šo tēmu virs vidējās sievietes.


3.b)) Piemēri: standarta sūdu testi, kurus izmanto sievietes


Pirms ķeramies pie piemēriem, šeit būs neliels glosārijs:


Alfa - sociāli dominējošs. Tāds, kurš izrāda augstu vērtību vai iezīmes, kuras ir seksuāli pievilcīgas sievietēm. Alfa var attiekties uz cilvēku, kurš izrāda alfa veidīgu uzvedību (uzvedībā ir vairāk alfa tendenču nekā beta tendenču), bet parasti to izmanto, lai aprakstītu pašu uzvedību.

Beta - tāds, kurš mēdz uzņemties pasīvu vai paklausīgu/iztapīgu lomu sociālās vai profesionālās situācijās. Beta iezīmes ir nepievilcīgas/zemas vērtības sieviešu acīs, it īpaši iepazīšanās procesā. Izvairās no riska un konfrontācijas. Betām trūkst fiziskās klātbūtnes, harizmas un pašpārliecības. Vārdu “beta” var izmantot, lai aprakstītu individuālu uzvedību, kā arī cilvēkus, kuriem ir milzīgs daudzums beta īpašību (pretstatā alfa īpašībām).


- “Kas noticis? Tu izskaties tik noskumis?!” - Tulkojums: Vai tu esi beta?

Ignorē to vai “piekrīti un pastiprini”:

"Jā, es tagad iešu mājās skatīties Titāniku."

“Dažreiz ir grūti būt tik pievilcīgam kā es.”


- “Tu esi baigais babņiks, vai ne ?!” - Tulkojums: Vai tu esi alfa?

Ignorē to, esi noslēpumains / neskaidrs

“Varbūt, nāc pačeko pati” vai piekrīti un pastiprini “tu pat nezini pusi no tā”.


- “Nopērc man kokčiku/dzērienu!!” - Tulkojums: Vai tu esi beta?

Atbilstības/pakļaušanās tests. Ja tu pirksi viņai dzērienus, tu esi muļķis.

Izmanto spiediena apgriežšanu:

“Nē nē nē... tu nopērc MAN kokčiku.” (jautrā tonī)

“Ok, paķer pirmo partiju, es paķeršu otro”

Vai izmanto “piekrīti un pastiprini”:

“Bārmen, divus ūdeņus lūdzu”


Tu komunicē, ka esi sociāli vērtīgāks nekā viņa. Tikai zemākas vērtības vīrieši pērk dzērienus svešām sievietēm, kuras viņi nepazīst. Ja vien tu iepriekš neesi sociāli atpazīts un atzīts (piemēram, tev pieder šis bārs/klubs), tādā gadījumā tu vari dot dzērienus bomžiem un visiem būs pie kājas. Saimnieks dabū caurlaidi dīvainai un nejēdzīgai uzvedībai, kas izskatītos pilnīgi savādāk no “mazākiem” vīriešiem.


- “Man jau ir puisis!” - Tulkojums: Iespējams man ir puisis, demonstrē man, ka tu esi ļoti vērtīgs, un es tevi drāzīšu neatkarīgi vai man tāds ir vai nav.

Ignorē to (vislabākā atbilde), bet var paprovēt arī “piekrist un pastiprināt”:

“Manai draudzenei arī ir pusis”;

“Neuztraucies, es neesmu greizsirdīgs tipiņš”;

“Un viņš tev neļauj runāties ar citiem?”;

“Hokejā arī ir vārtsargs, nenozīmē ka nevar trāpīt vārtos”


- “Es netiekos ar īsiem puišiem” - Tulkojums: tu izskatāties pēc betas, jo tu neesi fiziski iespaidīgs.

Protams, tikai džeki, kuri pēc savas valsts standartiem netiek uzskatīti par gariem, ir pakļauti šim sūdu testam. Pareizā atbilde ir “piekrist un pastiprināt”:

“Jā, es esmu rūķis pat augstpapēžu kurpēs.”


Nav nekas sliktāks par īsu džeku, kurš ir nedrošs par savu garumu līdzko tas tiek pieminēts. Sievietes tevi pārbaudīs, ja tu esi īsa (vai pat vidēja) garuma. Esi nereaģējošs, tev par to ir jābūt pie kājas, tu nevari mainīt savu augumu, tāpēc tev jāiemācās to pieņemt.


- “Vai tu tici mīlestībai no pirmā acu skatiena?!” - Tulkojums: Vai tu esi beta?

Atbilde uz to vienmēr ir nē. Vai arī, ja jūties drosmīgs un ir vienalga par to, ka vari saņemt pļauku un vēlies palielināt seksuālo spriedzi:

“Es neticēju, bet tad es ieraudzīju tavas krūtis, kopš tā laika esmu ieslīcis dziļās filozofiskās pārdomās.”


- “Tu man patīc, bet vai mēs varam būt tikai draugi?“ - Tulkojums: Es domāju, ka tu esi beta, kurš varētu man kalpot kā emocionālais tampons/dejojošais mērkaķītis/uzmanības/dzērienu devējs.

Atbilde uz šo gandrīz vienmēr ir nē. Ja vien protams tev viņa neinteresē seksuāli (viņa ir resna vai neglīta) vai viņa iespējams ir interesants cilvēks ar ko vēlies pavadīt laiku platoniski.


- “Ar cik meitenēm tu esi pārgulējis/bijis kopā?” - Tulkojums: Vai tu esi spējīgs dabūt seksu vai arī esi seksa badā mirstošs beta?

Sakot, ka neesi gulējis ar daudzām meitenēm, komunicē zemu sociālo vērtību. Pārspīlē savu skaitli, ja tas ir zems. Ja tas ir augsts, dod jebkuru ciparu, pieņemot, ka esi sekojis līdzi. Drošas atbildes:

“Neesmu skaitijis.”

“Tu domā šodien?”

Sāc skaitīt lēnām uz rokas pirkstiem “1...2...3… Apmēram 300!”

Utt.


- “Vai tev ir draudzene?” - Tulkojums: Vai tu esi beta? (Vai tu vari dabūt seksu)

Pareizā atbilde vienmēr ir jā. Tas palielina tavu priekšatlasi (Sievietes mīl nočiept vīriešus no citām sievietēm, viņām būtībā šķiet, ka viss, kas ir “pieprasīts”, ir pievilcīgs, tas ir tas, ko mēs saucam par “priekšatlasi”.).

Esi noslēpumains, vai “noliedz un pastiprini”:

“Kautkas uz to pusi”

“Mēs neesam Facebook officiāli”

“Nē, tu esi pirmā meitene, ar kuru jebkad dzīvē esmu runājis”


- “Varu derēt, ka tev ir draudzene!” - Tulkojums: Es gribu tevi izdrāzt, bet es nezinu, vai citas sievietes tevi uzskata par pievilcīgu/vērtīgu.

Skaļāks iepriekš minētā testa variants, kas paredz, ka esi priekšatlasīts, norādot uz lielāku interešu līmeni no meitenes. Pat ja tev nav draudzenes, tev vajadzētu pateikt, ka ir vai kā citādi norādāt, ka ir varianti, lai palielinātu uztverto priekšatlasi.



- “Paturi manu somiņu!” vai “Vai aiziesi un nopirksi man kafiju?” - (aizvieto somu / kafiju ar jebko citu) - Tulkojums: Vai esi paklausīgs beta, kurš darīs to, ko es saku?

Šis ir paklausības tests, kas ietīts varas spēlē, lai noskaidrotu, vai tu esi “apvīts ap viņas pirkstu”.

Varianti, kā “nē” vai “turi / aizej pati” vai “tu mani laikam sajauci ar pakaramo” ir labi. Dod izaicinošu skatienu un sūdu ēdošu smaidu, priekš bonusa punktiem.


Kā jūs iespējams pamanījāt, no sieviešu standarta sūda testu repertuāra, testi pārsvarā pārbauda, vai jūs esat beta (puisis, kurš, ja vispār, nav daudz dabūjis sievietes). Ja rodas šaubas, vai uzvesties pieklājīgi vai kretīniski, vienmēr uzvedieties, kā kretīns. Ja jūs identificēs, kā betu, meitenēm biksītes izžūst ātrāk, nekā jūs varat uzcept olu Sahāras tuksnesī. Ja izrādīsiet drosmi un izsauksiet “es ņirgājos par taviem testiem” veida attieksmi, jums viss izdosies.


4.) Sūdu testu variācijas un smaguma līmeņi


Ir trīs atsevišķas tēmas, uz kurām attiecas sūdu testi:


- Dominances (jeb labāk sauksim - Izturības)

- Atbilstības (jeb labāk sauksim - Pakļaušanās)

- Fitnesa (jeb labāk sauksim - Asprātības)


Dominances/Izturības sūdu testu izmanto, lai noteiktu, cik tu esi psiholoģiski spēcīgs, piemēram:

“Vai tu vienmēr čīksti kā skuķis?”


Atbilstības/Pakļaušanās sūdu testu izmanto, lai noteiktu, cik liela ir citu cilvēku ietekme uz tevi, piemēram:

“Atnes man kafiju.”


Fitnesa/Asprātības sūdu testu izmanto, lai noteiktu jūsu sociālās prasmes / humora izjūtu, piemēram:

“Tu izskaties tik smieklīgi kad tu tā dari”.


Dominance ir visu sūdu testu pamatā esošā tēma, tomēr arī dominancei ir sava klasifikācija. Fitnesa testi parasti ir arī dominances testi, taču dominances testu var izmantot vienīgi, lai pārbaudītu / cīkstētos par dominanci, un tam nav pievienota humora noteikšanas sastāvdaļa. Fitnesa pārbaude tikai vēlas noteikt jūsu spēju cīkstēties un izturēt verbālu uzbrukumu. Parasti, ja neizdodas izturēt fitnesa testus, testeris nevēlas ne ko daudz ar jums darīt kopā, sociāli runājot. Ņemot to vērā, atbilstības un fitnesa testi ir daļēji pārklājušies ar dominances stāvokļa testiem, var uzskatīt tos par īpašām dominances testu apakškategorijām.


Kā īkšķa likums, jo nestabīlāks cilvēks, jo augstākas likmes. Tāpat, jo augstāka ir vērtība cilvēkam, ar kuru jūs komunicējat, jo nopietnāk jūs tiksit testēti. Piemēram: Priekšnieki testēs smagāk un biežāk, nekā biroja palīgi.

Sievietes, kurām ir bijušas švakas attiecības ar tēvu, testēs vairāk, nekā sievietes, kurām bija stabilas attiecības ar tēviem. BPD (Bipolārās depresijas) sievietes nekad nepārstāj sūdu testus.


Nākamajā piemērā - darba intervijas būtībā ir sūdu testu kolekcija. Vai dodaties darbā? Jūs tiksiet testēts, lai redzētu, vai jūs ir vērts nodarbināt. Tie dīvainie jautājumi, kas jums tiek uzdoti, piemēram:

“Ja jums būtu kāda superspēja, kas tā būtu un kāpēc?”

vai

“Nosauciet savu lielāko vājību”

ir sūdu testi, kas izstrādāti, lai netieši noteiktu jūsu rakstura spēku, radošo intelektu un pārliecību par savām spējām. Svarīgi ir ne tikai tas, ko jūs atbildat, bet arī tas, cik ātri un kādā veidā (vai esat pārliecināts / dominējošs, vai neesat pārliecināts / pakļāvīgs?)


“Kāda ir tava lielākā vājība” ir jautājums, kas mūsdienās nepārtraukti izplatās un saglabājas darba devēju starpā. Tas ir veids, kā viņi jūs diezgan smalkā veidā pabaksta un vēlās redzēt, kā jūs ar to tiksiet galā, lai noteiktu, kā rīkoties ar “uzbrukumam jūsu ego”. Es patiesi šaubos, vai viņiem ļoti interesē jūsu spēju izzināt sevi.


Narcissistu paaudzēs (tūkstošgades paaudzēs (mileniāļos - dzim.1981 – 1996 gados), bet aizvien pieaugot arī viņu X paaudzes vecākos - dzim. 1961 – 1981 gados) tas, protams, rada daudz apmulsumu, kā arī dibensāpi: “Es nezinu” un “es pat nezinu… bet māmiņa un tētis man teica, ka es esmu īpaša sniegpārsliņa!”. Kā bezmaksas atbildi uz šo testu, es jums došu piemēru:


"Es esmu tik egoistisks, ka pat nezinu, kādas ir manas vājās puses, un introspekcija man ir grūta .. tāpēc es domāju, ka tas, ka esmu akls attiecībā pret savām vājībām, būtu mana vājība."


Ironiski ir tas, ka šis apgalvojums ir introspektīvs, pazemīgs un paradoksāls, tāpēc atbilde ir diezgan liels mindfuck’s, lai arī vairākkārt esmu to izmantojis iepriekš, un tā ir pieņemta kā pamatota atbilde.

Tomēr esiet uzmanīgi, jo īpaši izveicīgi / manipulējoši intervētāji to droši vien redzēs kā sarkanu karogu. Ja jūsu instinkti jums saka, ka intervētājs ir izteikti manipulējošs, atsviežat šo taktiku un izmantojat kautko muļķīgu, piemēram, jūsu pastāvīgajā cīņā ar laika uzskaiti - šie cilvēki meklē godīgi atzītu nepilnību, nevis pārgudru narcisistisku komentāru, kuru ieteicu iepriekš.


Paturiet prātā, ka reālajā dzīvē es izmantoju garus vārdus un izstrādāju metaforas, kā daļu no savas valodas lietojuma, man tas nāk dabiski. Iegaumētu tekstu izmantošana ir slikta, jo tas nozīmē, ka jums trūkst dabiskas “spēles” un jums ir nepieciešams aizņemties no cita cilvēka asprātības. Ja jūs neesat tik daudzvārdīgs, tas izskatīsies dīvaini, ja jūs neesat pastāvīgi daudzvārdīgs, bet esat tikai tad, kad nepieciešams izturētu konkrētu sūdu testu (jo tas ir teksts, kuru izlasījāt šeit vai kaut kur citur). Tas radīs aizdomas, ka jums ir kāds iepriekš sagatavots skripts, jo jūsu atbilde šķiet nevietā saistībā ar to, kā jūs parasti runātu. Tātad, ja jūs nerunājat tik sīki kā es, varat to saīsināt uz:

“Es nezinu kādas ir manas vājās puses, vai tā ir vājība?”


Šajā brīdī viņi var mēģināt pamudināt jūs “atzīt vājību par sevi”. Izturieties pret to kā ar policijas pratināšanu, kur viņi mēģina panākt, lai jūs “atzītu, ka izdarījāt noziegumu”, kas šajā kontekstā ir viennozīmīgi: “atzītu, ka jūms ir nepilnība.”


Kad jūs sakāt, ka nezināt savas vājās vietas, viņi jums uzdos virkni jautājumu aizsegā, lai palīdzētu jums, bet patiesībā tie visi ir atklāti sūdu testi, kas pozē, kā godīgi jautājumi:

“Vai tu esi slikts laika uzskaitītājs?” - Nē.

“Vai jūs ciešat ar pašpārliecinātības trūkuma saistītām lietām?” - Nē.

“Vai jums ir problēmas sevi motivēt?” - Nē.

Kāpēc lai jūs pateiktu darba devējam, ka neesat pārliecināts, vāji motivēts un nekad neierodas savlaicīgi, pat ja tā ir patiesība? Galu galā jūs vēlaties saņemt darba līgumu, vai viņi tiešām jūs nolīgs, zinot, ka jums ir šīs problēmas?


Ja esat pietiekami dumjš, lai iekristu šajos sūdu testos, jums trūkst pamata sociālās kompetences, lai iegūtu sev darbu. Mani izbrīna, cik godīgi cilvēki var būt paškaitīgi sev, kad viņi ir pakļauti pat niecīgam sociālam spiedienam no autoritātes. Tāpat došanās uz randiņiem ar sievieti ir sūdu testu virkne, “lai noskaidrotu, vai ar tevi ir vērts pārgulēt”. Atrodoties policijas pratināšanas telpā, arī ir sūdu testu virkne. Auditorijas locekļi, kuri skaļi jaucās komiķa priekšnesumā, ir sūdu testu virkne. Un tas turpinās un turpinās un turpinās. Sūdu testi ir neizbēgams un atkārtots dzīves elements, tāpēc labāk iemācīties ar tiem tikt galā.


4.a.) Sūdu pamatpārbaudes - rāmja pārbaude un vārdu spēle


Kad lielākā daļa cilvēku domā par sūdu testiem, viņi domā par pamattestiem, kas izstrādāti, lai ar vārdu spēles palīdzību pārbaudītu jūsu “rāmi” (psiholoģisko stabilitāti, savaldību un paškontroli). Pamata sūdu testi parasti parādās, kā neskaidri jautājumi. Kā piemēru var minēt “vai tu vienmēr runā tādā tonī ar citiem cilvēkiem?” To var izskaidrot kā patiesu jautājumu par jūsu personas raksturu, tomēr tā patiesais nolūks ir izprast, kā jūs tiekat galā ar to, ka esat uzmanības centrā un no jums tiek gaidīta atbilde. Pamata sūdu testi parasti paļaujas uz pārsteiguma elementu, lai pieķertu jūs ar “novilktām biksēm”. Improvizēts pamata sūdu tests tiek radīts no spēlēm ar vārdiem vai kādu citu līdzīgu vārdu asociācijas aspektu. Sūdu testa devējs ņems jūsu teikto un uzdos saistīto jautājumu (vai sniegs paziņojumu), kurš ar nolūku sagroza tā nozīmi nedaudz naidīgā veidā. Šeit ir daži piemēri:


Tu: “Es neuzticos sievietēm”

Viņa: “Vai tas ir tāpēc, ka sievietes tevi biedē?”


Tu: “Man garšo cepumi”

Viņa: “Es tev uz Ziemassvētkiem uzdāvināšu ciešāku jostu”


4.b) Paaugstināta līmeņa sūdu testi - psiholoģiskās spēles


Paaugstināta līmeņa sūdu testi ir smalki, taču saglabā ticamo noliegšanu. Tā vietā, lai tieši iztaujātu vai izaicinātu jūs atklāti verbālā veidā, parasti viņi izvēlēsies izaicināt jūs slēptā neverbālā veidā. Iedvesmojot greizsirdību, izslēdzot kādu, kurš parasti kaut kādā veidā tiktu iekļauts, ir sūdu tests. Tas ir pārbaudījums, lai noskaidrotu, vai tev pietiekami rūp, lai paustu savas bažas, vai izaicināsi tos, kuri pretējā gadījumā izvēlētos tevi izslēgt. Protams, būt šķietami neskatam un neatkarīgam no rezultāta, par spīti tavam nicinājuma pret minēto sūdu testu ir optimālais veids, kā tikt ar tiem galā.


Kad tiec testēts un tā ir lose-lose situācija, ignorē tos. Jūs varat uzvarēt tikai nespēlējot. Piemēram, ja kāds jūs publiski apvaino, lai mēģinātu uzbudināt drāmu (un tiek pieņemts, ka viņi gūs labumu no šādiem strīdiem), jūsu vienīgais līdzeklis ir liegt viņiem šīs teātriskas polemikas, kuras viņi meklē. Es atklāju, ka, jo veiksmīgāks esmu kļuvis dažādās dzīves jomās, jo vairāk ir bijušas situācijas, kur citi sabiedrībā dominējoši vīrieši, mēģina pārbaudīt manu smalkjūtību, rupji necienot mani, lai redzētu, kā es uz to reaģēšu. Tas var būt smalki un netieši, vai atklāti un nepārprotami. Katrā ziņā, nespēlēšana ir vienīgais uzvarošais solis šādā situācijā. Pat ja jūs varat iznākt virsū asprātības cīņā, jūs daudz laika tērējat cīņai ar muļķībām, no kurām neko neiegūstat.


Kad esat spēcīgs, citi cilvēki meklē iespējas mēģināt pazemināt jūs pakāpienu, vai divus zemāk. Šādi cilvēki centīsies panākt, lai jūs reaģētu uz viņu bezspēcību tikai tāpēc, lai viņi varētu stiprināt savu reputāciju, pieķeroties jūsējai. Tieši šī iemesla dēļ klusēšanas māksla; savu ienaidnieku atklāta ignorēšana ir nepieciešama prasmju kopa, kas visiem vīriešiem, kuri vēlas saglabāt uzkrāto spēku, būtu jāapgūst un jānodarbina regulāri. Tas ir vienkārši, ja jūtat, kad kāds izsauc jūsu ego reakciju, pārtveriet savas emocijas ar jautājumu:

“Vai man ir kāds veids, kā gūt labumu uz šo reaģējot?”

Ja atbilde ir nē, atbildēt ir bezjēdzīgi. Ļaujiet saprātam ignorēt emocijas, attīstiet šo prasmi, uzlabojot savu pašdisciplīnu.


Šādi sūdu testi parasti ir acīmredzami paredzēti, lai nostādītu jūs “aizsardzībā”. Līdzko esat nokļuvis sūdu testu tīmeklī, jūs bieži pieķersiet sevi attaisnojot savu izvēli un izskaidrojot savas darbības. Tas pazemina jūsu sociālo vērtību, nevinnē jums nekādu cieņu un ierok jūs vēl dziļākā caurumā. Ne-makjavellisma loģika uz sūdu testiem nestrādā, cilvēki nerespektē racionalitāti, viņi respektē tikai norādes par augstu statusu. Attaisnojot sevi, neatkarīgi no tā, cik racionāls ir jūsu skaidrojums, tiks uztverts kā zemā statusa demonstrācija. Neattaisnojiet sevi, ja jūs pamanat sevi argumenta vidū - jūs zaudējat, un jums būtu daudz labāk, ja tā vietā nekavējoties izejat no situācijas.


Paaugstinātā līmenī, jūs pamanīsiet, ka ir daudz vainas pārnešanas, parasti diskusijās sūdu testētājs mēģinās pārliecināt, ka esat kaut kādā veidā atbildīgs par viņu nepilnībām vai trūkumiem. Sievietes it īpaši parasti pārnes vainu, tas ir ne tikai pašaizsardzības mehānisms, lai izkliedētu mazvērtības vai vainas sajūtas, bet arī darbojas kā sūdu tests, jo, ja jūs pieņemat vainu, jūs tiksit uztverts mazāk labvēlīgi.


Tu: “Varbūt tu arī varētu palīdzēt?.”

Viņa: “Ja esmu slinka, tas notiek tāpēc, ka es sekoju tavam piemēram.”


Protams, iepriekšminētais dialogs varētu būt pilnīgi veselīga ķildošanās, taču jāpatur prātā, ka nespējai ķildoties ir tāda pati ietekme, kā sūdatesta neizturēšanai nopietnā kontekstā. Neatkarīgi no tā, vai tas ir patīkami vai nē, ķildošanās ir vienkārši sūdu tests garīgās stimulācijas nolūkos, un tāpat, kā nopietnākai sūdu testēšanai jums joprojām ir jāspēj trāpīgi uz to reaģēt. Ja jūsu spēja tikt galā ar sūdu testiem ir švaka, dodieties uz kādu komēdijas lapu un noskatieties, kā komiķi tiek galā ar “heckleriem”.


4c.) Kodolieroču sūdu testi


Kodolieroču sūdu testi, ir tad, ja kāds rīkojas, pārkāpjot tradicionālās sociālās robežas, lai redzētu, kā jūs reaģēsit. Tie ir solis augstāk “paaugstināta līmeņa sūdu testiem”, kas pēc savas būtības ir ekstrēmāki, parasti robežojas ar psiholoģisku / emocionālu vardarbību. Tie var būt slēpti (izņemot visu naudu no jūsu bankas konta un tēlojot neziņu, lai redzētu, kā jūs rīkojatos bez naudas) vai atklāti (kāds paņem no jūsu šķīvja, nokož gabalu no jūsu ēdiena un skatās jums tieši acīs).


Kodolieroču testi ir paredzēti, lai pārbaudītu jūsu reakciju nevis bakstot jūsu psihi ar vārdiem, bet gan bakstot jūsu psihi ar darbībām, kuras parasti varētu aizskart, ievainot, izrādīt necieņu utt. Teiksim, ka esat kopā ar meiteni ar kuru esat pāris reizies nokniebies. Viņa ir viena no jūsu gadījuma/sānu meitenēm, kura mudina jūs uz nopietnām attiecībām, bet jūs neesat padevies viņas prasībām, jo to nevēlaties. Jūs abi esat sociālā pasākumā, un viņa sāk seksuāli “dejot” vai koķetēt ar citu džeku. Viņa to dara, lai jūs kļūtu greizsirdīgs un mēģinātu jūs piespiest pieņemt lēmumu. Viņa izmanto baiļu spēli un cenšas panākt, lai jūs veidotu nopietnākas attiecības ar viņu, iedvesmojot jūsos konkurences satraukumu no citiem vīriešiem. Baiļu spēle, kad to pielieto sievietes, ir kodolieroču sūdu tests. Kā nokārtot šo sūdu testu? Sarunāties ar citām meitenēm. Kad tas, ka viņa “koķetēja” ar to citu džeku neizbēgami vēlāk uzpeld augšā sarunā starp jums, atbildat ar apātiskām un emocionāli distancētām atbildēm “tu vari darīt to, kas tev patīk” utt. Saprotiet, ka viņa to izdarīja jūsu labā, lai jūs pārbaudītu: tas viss attiecas uz jums. Ja jūs tur nebūtu bijis lai to redzētu, viņa nebūtu izmantojusi citu vīrieti kā instrumentu, lai jūs manipulētu, lai jūs pakļautos viņas velmēm par ekskluzīvām attiecībām.

Tomēr kodolieroču testi ir nepieņemami augsti un izrāda milzīgu necieņu, tas, vai jūs vēlaties asociēties ar tāda veida cilvēku, paliek jūsu paša ziņā.


5.) Sūdu testu nokārtošana


Ir daudz mehānismu, kurus var izmantot, lai nokārtotu sūdu testus. Sūdu testa nokārtošana nozīmē, ka esat atbildējis uz testu tādā veidā, kas vai nu neitralizē testētāja izaicinājumu vai liek viņam uztvert jūs kā pašpārliecinātu, dominējošu un vērtīgu. Pirms mēs sākam, lielākajai daļai cilvēku šķiet, ka “piekrīti un pastiprini”, ir pats labākais sūdu testu iznīcinātājs. Piekrīti un Pastiprini, ir labs jokojot, bet, ja to izmanto neatbilstoši, piemēram: iespējamas vardarbības klātbūtnē, tas varētu situāciju pasliktināt, faktiski sakāpinot, nevis neitralizējot situāciju. Ja vardarbīgs vīrietis pieiet pie jums un saka:

"Gribi iziet ārā, lai es tevi paņemtu priekšā?" (tas ir sūdu tests, bet viņš to tiktiešām izdarīs, ja jums neizdosies nokārtot testu), un jūs viņam piekrītat un pastiprināt:

“Jā, manā pakaļā, lūdzu”,

Tā vietā, lai būtu pārsteigts par jūsu asprātību, viņš, iespējams, atbildēs:

“Domā, ka es jokoju? Davai es tev parādīšu, cik ļoti es jokoju”,

kam tālāk sekos mēģinājums jums iedot pa bieti.


Jāapzinās, ka ne visi sūdu testu kārtošanas mehānismi darbosies katrā scenārijā. Jums ir jāizmanto savs veselais saprāts, jākalibrē situācija un jānosaka, kāda sūdu testa risināšanas metode būtu jāizmanto, ņemot vērā kontekstu.


Tagad pieņemsim, ka iepazīstos ar sievieti un sāku sarunu ar improvizētu atvērēj-teikumu, un viņa pēc kādā laika atbild:

“Es netiekos ar maziem zēniem / veciem vīriešiem.” Šeit ir norādīti dažādi veidi, kā jūs varētu nokārtot viņas sūdu testu. Tādu ir daudz, bet šie ir galvenie:


Piekrist un pastiprināt - tiek izmantota loģiska kļūda reductio ad absurdum (latīņu valodā: samazināta līdz absurdam.) Citiem vārdiem sakot - jūs saņemat no kāda kritiku un, nešalantīgi pastiprinat viņu teikto līdz absurdam. Tātad attiecībā uz sūdu testu šīs sadaļas sākumā:

“Jā, es esmu tik mazs / vecs, ka es varētu būt tavs dēls / sencīts!.”

“Es arī nē. Tu tak neesi viens no viņiem, vai ne?.”


Spiediena pagriežšana - ir vērsts uz to, lai pagrieztu sociālo spiedienu, kas uz jums tiek uzlikts sūda testa laikā atpakaļ testa devējam. Tātad saistībā ar sūdu testu šīs sadaļas sākumā:

“Mēs jau tikai pļāpājam, tu jau sapņo par tikšanos ar manīm?”

"Tiešām? Kāpēc ne? Slikta pieredze?"


Ignorēt - nesniedzot nekādu reakciju sūdu testam, ignorējot to. Šī ir slikta izvēle, kad tikko esat iepazinies ar kādu personu, bet, kad ir nostiprinājusies jūsu reputācija un / vai pārākums, tas ir lielisks veids, kā elementāri anulēt sūdu testu. Tas nozīmē, ka “to, ko jūs teicāt, nav pat vērts pieminēt”. Vislabāk to izmanto cilvēkiem, kuru sociālās hierarhijas secība ir zemāka nekā jūsu, vai kā atbildi uz stulbuma izpausmēm. Ja kāds pajautātu, vai jums patīk ēst pašiem savus sūdus, jūs varētu piekrist un pastiprināt un kaut ko pajokot par kanalizāciju, izmantojot savas zināšanas par vārdu asociāciju un asprātību, vai vislabāk vienkārši jūs varētu ignorēt jautājumu. Stils ir atkarīgs no jūsu izvēles, un tas būs atkarīgs no jūsu garastāvokļa, jūsu relatīvajām sociālajām pozīcijām attiecībā pret otru un no tā, kas jums šķiet ir sūdu testētāja nodoms.


Mainīt tematu - mainiet sarunas tēmu uz kaut ko citu, tas anulē testu, jo atbilde nav saistīta ar to. Šajā ziņā tas ir līdzīgi sūda testa ignorēšanai. Tomēr pastāv iespēja, ka testētāju kaitinās jūsu izvairīšanās un tādējādi jūs atkārtoti pārbaudīs, līdz jūs izturēsit testu ar efektīvāku metodi. Mainīt tematu vislabāk darbojas cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar uzmanības koncentrāciju, jo viņi bieži aizmirsīs, kā viņi jūs sākotnēji testēja, un, ja viņi jautā jums, ko viņi jums teica, jūs varat vienkārši izlikties neziņā, padarot viņu testu par uzreiz nederīgu. Saistībā ar sūdu testu šīs sadaļas sākumā:

“Šis bārs atvērās nesen? Man patīk šie mīkstie krēsli.”


6.) Noslēgums / saistīta literatūra


Es gribēju šeit iekļaut arī tumšās triādes sūdu testus, lai aizpildītu ar sūdu testu saistītās informācijas apkopojumu, tomēr es uzskatu, ka tumšās triādes daļa darbojas kā atsevišķa sadaļa; ja būtu savs raksts, tas optimizētu arhivēšanu un meklēšanu, ja kāds īpaši vēlas meklēt, kā tumšie triādes indivīdi pārbauda citus cilvēkus.

Ne tikai tas, bet sarežģītības dēļ šis raksts ir kļuvis daudz garāks, nekā es sākotnēji biju iecerējis, un es nevēlos nepārdomāti runāt par tumšās triādes sūdu testiem, tikai lai raksta būtu mazāks. Tumšie triādes sūdu testi būs nākamā raksta tēma.

Šis raksts ir pieminējis tikai dažas spēles, kuras cilvēki spēlē, un devis jums pamatzināšanas par to, kā būt sociāli izturīgam. Izmantojot praksi, jūs varēsiet atpazīt citas zemapziņas sociālās spēles, kā arī iemācīsieties pats reaģēt un sākt tās. Ja jūtat, ka vēlaties vēl informāciju, lai uzlabotu savu sociālo meistarību un popularitāti, ieskau apskatīt šīs grāmatas:


“Games People Play: The Psychology of Human Relationships”

“How to Win Friends and Influence People”


Oriģinālraksts Angļy valodā:


41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page